födelsedagar, c-uppsats o blåmärken

Hej hej hallå dagboken, typ!
 
Den här veckan har egentligen bara swishat iväg!! Minns knappt vad som hänt!! I tisdags drog våran C-uppsats igång så nu ska den vara våran bebis i 10 veckor framåt!!! Helt galet, men kul för nu får man skriva och läsa in om det man själv tycker är intressant så! 
Ja och i onsdags ja då fyllde jag ett år äldre och blev officiellt 22år! Så då vart jag firad på kvällen av familjen och fick Ä N T L I G E N en micro! Tänk att jag levt utan en i ett halv år!!? Så nu är det rena rama lyxen😃
 
Resten av veckan har egentligen bara gått åt att skriva på C- uppsatsen och letat artiklar och läst och ja fy.. o då har vi gjort detta i 2 dagar... 2 dagar av 10 veckor! Men som sagt vi har ju valt ämne själva så!
Igår, hade jag lite födelsedagspartaraj för mina vänner! Men var sjukdomar och annat som kom ivägen men 3 fina vänner kom och fira mig med paket och typ shotta r! Så riktigt lycklig att de ville dansa på ett schlagergolv på natten med mig! Så idag har soffan varit min mittpunkt hela dagen! Men man kan inte ligga och dra hela dagen för nej idag var det polefitness och vi var bara 2 stycken där så det var ganska skönt faktiskt!
Så idag har vi fortsatt med fireman spin och chair spin, oxå har vi gjort den förbaskade carousel kick och både body wave och tic toc sit! Sen har vi gjort en hel del koreografier oxå! Så nu har ni som ens läser detta en hel del att googla på.
 
Till mer seriöst! Imorn skulle vi ha föreläsning i läkemedelsberäkning och sen skulle jag och Sara sitta kvar och fortsätta med C- uppsatsen. Nej men då är hela universitetet stängt, stora, campus usö och i grythyttan, på grund av att nån väldigt väldigt knasig person och dum, har hotat skolan på Jodel!? Asså varför??!! Jag fattar inte, är det kul? Har du typ inte pluggat? Varför? Satan i gatan liksom. Men riktigt skönt eller ja tryggt att inte behöva gå till skolan när det är nått hot med tanke på allt som hänt runt om den senaste tiden.. Men det förstör så otroligt mycket för så många för att en person kommer och hotar, med förhoppningsvis tomma hot! Trött man blir ibland på människor! Jaja Sara och jag ska i alla fall sitta här imorn istället och skriva så går väl förhoppningsvis de här tio veckor fort så vi närmar oss sommaren och examen!
 
Killikill i maggropen nu stänger Johanna igen dagboken!
 

Polefitness!

Äntligen har nivå två på polefitnessen dragit igång!
Var inte ett dugg taggad innan för har bytt dag och lärare så var lite nervös över att inte känna nån den här gången heller men där var en tjej som jag dansat showdans med på Entré för många år sen, så det var riktigt kul! Upptäckte att jag kanske skulle ha gått nivå 1+ emellan nivå 1 och nivå 2 för hade tydligen missat några saker så fick ta mig igenom några saker idag med många blåmärken, osen får jag väl youtuba på resten typ! 
Så nu kommer jag få avsluta veckorna med polefitness och under veckorna blir det crossfit.💪
 
 
 
Nu är det endast 3 dagar kvar tills jag blir ett år äldre o h klokare. 22år och känner mig redan gammal.. hemskt! Men jag hoppas att 2016 bjuder på mycket äventyr och härligheter så man får leva livet lite!
Så YOLO typ och ungefär där ute! 
Lev livet medan ni kan!😚

Typ Carpe Diem

 
Fattar inte, dagarna går så fort men veckorna går så himla sakta.
Igår flydde i alla fall jag och mina två närmsta vänner med tåget till Stockholm för en hel dag med bara shopping och skratt! Var riktigt skönt att bara få lyxa lite och åka bort mitt i veckan och bara få se andra gator och människor.
Dagen var i alla fall riktigt händelserik! Vi var uppe i Stockholm redan halv tio ungefär så började med en go´fika så man fick energi att gå i blåsten och snön, sen vart shoppingen igång. Tur att jag var där med just Lovisa och Sara för jag hittar typ inte ett dugg i Stockholm så hade dom tappat bort mig hade jag fortfarande varit kvar, så är lycklig över att jag sitter i min egna soffa idag!
Det mest läbbiga och händelserika på dagen igår var helt klart när vi gick mot centralstationen så började en kvinna gå fram mot Lovisa och typ skälde och morrade och jag fick bara en instinkt från någonstans så jag bara sprang och Lovisa efter och sen Sara och kvinnan springer efter oss en bit så fick definitivt puls på den!! Kom i alla fall hem välbehållna och med alla grejer som vi köpt så det var huvudsaken! Men nu tror jag att jag har totalt shoppingförbud till i februari och kanske mars..
 
Nu längtar jag bara tills imorn, äntligen fredag! Trots att alla dagar sen innan vi gick på "jullov" varit fredag. Varit på universitetet en- två gånger sen 21 December tror jag. Men nu har vi redovisat B-uppsatsen och på tisdag drar vi igång med C-uppsatsen. Vi börjar alltså sista terminen nästa vecka, termin sex. Tro mig det är gaalet!! Vi har snart pluggat tre år för att bli sjuksköterskor och ta hand om andras liv typ! Och jag är bara 22år, det skrämmer mig som tusan! Är jag ens redo? klarar jag av detta?
Men så imorn är det klassfest för att fira!! Känner mig värd det, jag låg på gränsen för att ens få göra termin sex nu så är överlycklig över att jag A L D R I G mer N Å N S I N behöver läsa statistik.. eller kvalitativ och kvantitav forskningstjosan! Så imorgon är det kalas och jag ska fira!!
 

Nystart.

hej, hallå och allt såndär till bloggen!
 
Jag har alltså inte bloggat nånting på den här bloggen eller på någon annan sen ja år tillbaka.. Så idén till att börja nu är så spontan så ni anar inte. Känns till och med konstigt att skriva ni med tanke på att bloggen är typ ja icke-känd av nån.. Jag är ingen speciell person, jag är nog en ganska normal svensk ung tjej som bor med en katt i en etta i stan. Jag kanske är världens sämsta person på att blogga, jag kanske skriver hjärtskärande texter eller helt onödiga, glädjefyllda och om totalt ointressande händelser för er. Men jag kör!
 
 
Tanken om att blogga har slagit mig en del gånger på senaste tiden faktiskt.. dock med tråkigaste ämnet nånsin! Cancer.. Efter kvällens Nej till cancer- gala passar det nog att presentera tyngsta ämnet som tynger mig mest. Ta en titt på min header. fyra bilder, en på mig och tre på personer i min familj som drabbats av cancer av olika former. En av dom har haft Hodginsk lymfon och som tur var "bara en vanlig" knöl i bröstet . Den personen är min mamma! Hon har klarat sig igenom det men glans. Med hodginsken gick hon igenom cellgifter och strålning. Hennes knölen i bröstet var inte cancer och som tur var inte stor heller, men hon valde i alla fall att operera bort en tårtbit av höger bröst.
Person nummer två är min morfar. 89år. Han fick diagnosen prostatacancer för inte alls lång tid sen och får nu behandling genom hormonsprutor var tredje månad.
Sen kommer vi till person nummer tre bland bilderna, och det är min pappa! Han opererades första gången för tumörer i ryggen när jag var super liten, typ bebis. Tumörerna var då godartade, men övergick sen till det ofattbara elakartade. Hans typ av cancer var då jätte ovanlig och var inte ens 100 fall i världen. Minns inte vad det var egentligen för typ av cancer. Tumörerna växte i ryggen och ärr på ärr på ärr fanns längst ner på ryggen ca 20-25 cm långt. För min pappa slutade livet alldeles för fort, hösten 2006 somnade han in och jag var bara 12 år.
 
Trots att jag skrivit om ett riktigt tungt ämne för mig och för en massa andra i första inlägget på nystarten är dessa tre hjältar i min värld och inspirerar mig otroligt.
I år tar jag min examen som sjuksköterska och har inspirerats och fått sån energi och vilja att jobba med människor i mitt liv just av dessa tre personer.
 
I min kära framtid lovar jag att inte endast skriva om bara hemskheter. Men mer passande kunde det nog inte bli ikväll.
Så ja, godnatt världen och på återseende!
 
 
 

RSS 2.0