Soliga söndag


Idag är det faktiskt Maria-dagen, eller ja alla Marior har namnsdag i alla fall så ett grattis till mig!
Söndagar brukar alltid gå så sakta tycker jag men den har dagen har faktiskt rullat på i ett skönt tempo faktiskt om man kan säga så! Tog vara lite lagom på sovmorgons-möjligheten åt frukost och bara slappade framför netflix ett tag innan jag tog en cykeltur och hämtade ut mitt paket som hade kommit från Bodystore! Sån lycka det är att få paket. Så nu har jag köpt hem lite mer nyttigare alternativ till fredagsmyset för nu ska jag börja på en riktigt nystart igen! Det är typ 15 veckor kvar till sommaren och då vill jag och ska!!! känna mig trygg och säker med min kropp! Bikini-tajm liksom.. inte den lyckligaste tiden annars för mig i alla fall men sommaren 2016 så jäklar! Så nu ska jag lägga stort fokus på maten, inte småäta och äta nyttigt och passande till träningen. Ska kötta på med crossfiten och polefitness som bara den, ska även börja tvinga mig själv ut o springa.. Tycker verkligen att det är pest och pina och finns typ inget tråkigare men har ju så otroligt dålig kondis att det är ju en skam! Så målet till sommaren är ju och förbättra den oxå. Så idag tog jag en riktigt skön PW i det O T R O L I G T fina och sköna vädret till sjukhuset och hem så vart några sköna kilometer. Sen har jag faktiskt inte gjort ett dugg idag typ.. Hade polefitness vid 20 och idag fick vi öva på en klättring på pålen och en ny "sittning" på pålen där vi ska kunna släppa båda händerna ha greppet i ena knävecket och luta oss bakåt/neråt typ. Sjukt svårt tyckte jag och läbbigt utav satan att släppa båda händerna.. Avslutade med att öva och stå på huvudet idag med, tycker oxå att det är sjukt svårt så måste börja öva hemma på det! Men just nu är det så fantastisk kul på polen trots att jag känner att jag inte alls är bra men om ni skulle sett mig i första kursen och nu så har det i alla fall blivit skillnad så det är ju positivt, haha! I nästa nivå som börjar i April kommer jag gå på tisdagar istället då söndagarna försvinner de min lärare är gravid och har världens kula på magen men ska bli skönt att inte ha så sent på kvällen. På det har jag även valt att gå på PoleFys på måndagar så tyvärr kommer allt krocka med crossfiten i vår men kommer kanske försöka köra lite dubbelpass ibland om jag orkar annars får jag väl köra onsdag-lördag med crossfit och bara bita ihop även om det är pass som är sjuukt tråkiga! Måste skärpa mig med det redan nu, man lär sig ju aldrig då!

Men ja det var i alla fall mina tankar och handlingar idag så!
Sovgott och grattis på namnsdagen till alla andra Marior!!


dålig dag för fröken

Hej hopp i galoppen!

Idag har varit en dag som inte alls känts på topp någonstans.. Började dagen med föreläsning ovanligt nog. Men i läkemedelsberäkning.. asså jag suger så otroligt på matte och inte blir det bättre av att det är doser, styrkor och mängder OCH vätskor, gaser, pulver, tabletter osv osv. Blir så trött på mig själv oxå att jag säkert tror att jag är sämre än vad jag är men dålig är jag! Hoppas bara att jag fixar tentan sen då ska jag vara lycklig!
Idag var inget pass för mig heller på crossfiten, kanske för att jag trodde dom ändrat hela passet från att göra clean till marklyft så kom dit och var inställd på marklyft sen körde jag clean i alla fall (man fick välja) för behöver öva på det och visst gick väl bra dom typ 3, 4, 5 gångerna men sen vart det bara stopp i min hjärna.. gick inte! Fattar inte.. men var sjukt mycket folk på golvet då det är prova På-vecka plus att annat rutinerat folk är runt omkring och framför o bakom och överallt så det tog helt enkelt stopp! Men man måste väl ha såna dagar oxå!?
WODen kändes i alla fall bättre med 5 pullups, 10 burpees och 15 kettlebell svingar i 10 min! Har gått ner från 2 gummiband till 1 nu när jag kör pullups så det är faktiskt as kul! Men satans vad det sliter i händerna! Valkarna bara växer och dom som gått sönder hinner aldrig läka men men.. vill man va fin får man lida pin!

/ Johanna 

Brunch, Bakåtkullebyttor & Backsquat

Hej hallå hallej!

Tiden bara flyter iväg nu för tiden så hinner inte ens blogga trots att jag inte gör något, skumt!
Men men, i lördags unnade jag mig faktiskt en gott och blandat sur påse och en lite cola zero efter allt dietande! På det gjorde jag även världens typ mega stora mugcake.. vilken jah såå ångra sen för mådde så dåligt! Vart så mätt o så sött så det bara svämma över. I söndags låg jag kvar i sängen länge och sen gick jag upp och gjorde en mega brunch istället och åt så jag tror jag sprack! En smoothie, med lätt naturell yoghurt, 1 banan, Hallon och björnbär, sen ett glas mjölk, äggröra, bacon och blåbärsplättar typ som vart sådär amerikanska-pannkakor-tjocka! Mumma var det i alla fall! Var så skönt att mysa och lycka lite för sig själv en hel söndag, nog för att jag är typ själv varje söndag haha men unnar mig inget sånt här! Sen var det underbart roliga polefitness som vanlig på söndagar och vi gjorde en ny spin och sen öva vi på bakåtkullebyttor och att stå på huvudet. Det galnaste är att i nästa nivå som börjar i april så ska vi kunna stå på huvudet för att sen typ korsa benen om stången och komma upp typ stående på stången. As svårt att förklara så att någon ens skulle förstå men ja typ ni kan ju föreställa er! Så har sån träningsvärk nu i nacken i alla fall.

Idag har jag faktiskt jobbat på sjukhuset där jag hoppar in extra och jobbar som undersköterska, kommer säkert troligen fortsätta som sjuksköterska där efter sommaren oxå då jag redan fått erbjudande om jobb så! Men var ett tag sen jag jobba så var rätt kul och dagen flöt ju på så det var skönt! Tacka även ja till ett kvällspass imorn oxå. Kan verkligen inte säga nej när dom frågar en live liksom.. Men jag behöver i alla fall extra pengar om jag inte ska jobba på hela sommaren och resa så det är bara att bita ihop men det går nog bra. Nu på kvällen var det ett pass crossfit som stod på schemat och vi körde backsquat och jag tog nytt personbästa och tog 70kg men satans så tungt det var! Sen körde vi i lag om två 60 wallballs, 30 toes to var eller vi körde tuck ups, sen 50 wallballs 25 tuck upp och 40 wallballs 20 tuck ups och för första gången någonsin var jag och Lina klara först! Helt otroligt men var för hennes insats på wallballsen!

Det var typ det jag hade och berätta för idag och nu är jag så sjukt trött så nu ska jag räkna mina får typ och låta John Blund komma!

Godnatt/ Johanna


Materiell lycka och fredagsfeeling på en torsdag!

Godkväll kära bloggvärld! 
 
Idag har varit en bra dag må jag säga! C- uppsats- skrivandet fortsätter men man börjar se ett slut faktiskt! Vi är ju faktiskt inne på diskussionen och skriver och det är otroligt skönt och riktigt jäkla mördar-tråkigt.. Men vi tog ett tidigt avslut idag och besluta oss för att ta en ledig dag imorn, dels för att vi känner oss bra i fas och för att Sara ska svirra ner till Skåne på dagen! Så vi skippar 3-4 timmar o tar fredag hela dagen! Så fick faktiskt fredagsfeeling redan idag på eftermiddagen så kvällen har bara swishat iväg. 
Men idag har jag oxå fått lite materiell lycka, eller ttextil-lycka då jag beställde träningskläder från Sportamore här om dagen så det kom idag!! Lycklig att få (eller fått och fått?!) 2 nya träningstights och 3 träningströjor och en redig tur att allt satt som en smäck oxå! Så nu är jag taggad till tusen på träning, trots att jag lägger i en varm, skön säng! Tänk att man kan bli så positivt påverkad av lite tyg egentligen!? 
Har blivit världens märkestönt och Nike-lover! Köper allt i Nike typ. Men ena paret tights var faktiskt Adidas så det gjorde väl att mina till synes besatthet av Nike såg mindre ut kan jag ju hoppas! Apropå skönhetsideal liksom.. vad vi påverkas av märken och reklam! Nog för att jag tycker att Nike har riktigt sköna kläder och att det väger upp en del oxå men det där lilla märket påverkar nog en mer än vad man tror och vill erkänna! Men men, ibland måste man faktiskt unna sig! Man vet faktiskt aldrig när det roliga tar slut!
 
 
 
 
(Ignorera skohögen & duck-face)
Kvällskramar / Johanna

Just idag är jag stark!

Hej hej hallå!
 
Just idag är jag stark! Är typ precis hemkommen från en Crossfit-pass och idag körde vi frontsquat i 8 set och jag tog nytt personrekord med 10(!!!)kg från förra veckan! Så gjorde 55kg i 2 rep så ja just idag känner jag mig stark! Sen körde vi 1000meter rodd, 75 kettlebell svingar och 50 wallballs på tid, vilket va sjuuukt jobbigt! Sen när passet var slut gjorde jag och min kära fina vän Lovilovan en magövning som vi gör efter varje pass så våra rutor bara ploppar fram tills i sommar!
Och vet ni vad.. har blivit riktigt slapp med dieten så idag åt jag ris till min lilla lax och vet ni vad en gång till!? SATANS så gott det var!! M U M S!
 
Men det va typ det enda kuliga jag hade och berätta så nu ska jag ta en lång varm dusch och sen sova, för imorn har vi handledning i c uppsatsen så hoppas vi har gjort någonting bra!
 
Men tack och hej, det var allt för mig!
 
/Johanna

dieter skönhetsideal och hon den där Johanna

 
Okej.. Jag erkänner! Jag är riktigt dålig på att blogga! Men C-uppsatsen som skrivs just nu bara drar musten ur en!
 
Men nu de här senaste typ 2 veckorna har jag förutom skrivit c-uppsats faktiskt dietat! Jag har bara bestämt mig för det, för att jag själv känner att jag måste förändra mig eller åtminstonde sträva efter att bli nöjd med mig själv! Har nog alltid känt mig obekväm med mig själv, då alla mina vänner har typ varit smala och smärta (i mina ögon) och jag har alltid varit den där mulliga och kurviga kompisen! Så har alltid känt mig annorluna men har såklart blivit äldre och klokare och vet att jag aldrig kommer kunna bli den där pinnsmala utan jag vet att jag har mina gener. Min mamma är oxå mullig och kurvig, jag har mina breda höfter från henne och tro mig ben går inte att "banta" eller träna bort! Dom finns där och kommer alltid finnas där! 
Skönhetsideal, kroppsideal och allt som snurrar runt oss är ju helt galet!! Varför bryr man sig egentligen? Det är ju sjuka ideal men visst det börjar bli bättre.. Men asså jag är 22år och påverkas fortfarande även fast jag tror mig blivit klokare. Men jag vill fortfarande bli smalare, snyggare och allt det där, men jag har börjat insett till vilken nivå det går för mig och min kropp.
Men tillbaka till min diet, som jag fortfarande går på, typ. Ja jag gjorde det för att det tillsammans med min träning ska kunna resultera i kanske viktnedgång eller smalare midja och lår. Jag har gått efter 17-Dagars dieten som bara finns om man googlar på den. Har följt deras kostschema då det står vad man ska äta varje dag, vilket jag tycker är det bästa för mig för då vet jag vad jag ska äta! Så jag började och äta bara liksom protein och grönsaker, sallad til luncher, smoothies till frukost och typ kyckling med grönsaker till middag och så snurrade det på! Så att gå från att absolut äta knäckemacka varje dag till ingen! Jag hade sååån sug efter knäckemacka med leverpastej och marabou helnöt! Helt galet men höll mig ifrån knäckemackorna i typ 1,5 vecka i alla fall och sen så var det en klok vän som påminde mig om att varför är man så hård mot sig själv egentligen? Nån knäckemacka är ju inte det farligaste och jag hade ångest över dom. Helt galet! Så nu äter jag lite knäckemackor när jag känner för det, men inte 5 om dagen precis men 1-2 det dör jag inte av. Förra veckan tränade jag 6 av 7 dagar så om jag äter något "utanför" så är det nog rätt lugnt trots att ångesten finns. Men till sommarn ska jag känna mig någorlunda nöjd med mig själv, jag ska bli bekväm! 
 
Puss och Sovgott / Johanna
 

Just nu allt!

Hej hopp i galoppen!
 
Med rubriken menar jag att jag har verkligen allt jag kan skriva av mig här på men det känns otroligt rörigt att läsa sen så.. Idag eller igår var det Världscancerdagen(eftersom jag suttit och klurat med den här texten alldeles för länge) och eftersom jag själv har varit med om att någon/några i min närhet har drabbats så följer jag alla typ såna här cancerfonden, ungcancer och barncancerfonden på Instagram, och den här veckan på Cancerfondens konto har en tjej som heter Izabella som har en take-over där. Och just idag var hon så otroligt inspererande och hon pricka mig rakt i hjärtat med de tre sista meningar hon skrev. "Idag kommer jag ställa mig på scenen och prata för min pappa. Det är för honom jag gör allt detta. Idag ska jag göra dig stolt, pappa.". Inspiration, oja! Så ja idag ställde hon sig i hennes skolas aula och pratade om hennes och hennes familjs berättelse. Hennes pappa gick bort i Oktober i bukspottskörtelcancer, och hon ställer sig 4 månader efter och berättar om det hela, det är starkt och inspirerande! 
Jag tror själv att jag bearbetar att min pappa gick bort när jag var 12 år fortfarande..Och då har det gått lite mer än 9 år och det gör fortfarande ont, inte lika mycket, men smärtan finns alltid där. Jag är fortfarande lika arg som då, om inte mer, för att just min pappa drabbades och gick bort. Varför skulle inte min pappa få vara med när jag tog studenten, eller när jag börja universitetet eller i sommar när jag tar min examen? Men vet ni vad som gör mest ont? Att han inte kommer vara här när jag får barn eller gifter mig? Han får inte va med när jag växer upp.. Så jag kan inte ens fråga min pappa om han vill följa mig till altaret. Att han inte finns här varje dag kan göra mig så arg och ledsen på samma gång.
'När gick allt fel?' Både Izabella skrev det för 2 dagar sen och jag skriver det nu. Jag har dock inte svar på det. Länge skyllde jag min pappas cancer på mig själv, fast det sa jag aldrig till någon, eftersom pappa opererades första gången när jag var typ inte ens 1 år om jag minns rätt. Just då, månaderna efter, verkade det rätt att skylla på mig själv, men hur ska jag ett liten barn ha orsakt så min pappa fick cancer och att han skulle gå bort 12 år senare.. Nja nu känns det inte så troligt nu är det mest bara skit att det egentligen typ är en slump att just min pappa skulle drabbas känns det som.
Minns dagen min mamma kom hem, en torsdag, när hon hade varit inne hos pappa, åkt hem och handlat och där fått ett samtal om att pappa hade somnat in. Jag minns så väl när hon kommer hem, jag sitter i en sån där typ tunn fåtölj från Ikea som typ gungar lite när man sitter i den, den har alltså inte 4 raka ben utan 2 som är böjda under sitsen liksom. Tv är på, Pontus, min bror, sitter vid stantionära dator och mamma kommer in från hallen in i köket genom den bågformade "ingången" och stannar i höjd med kylen och frysen och bara stirrar rakt fram för att sedan fortsätta gå och säger till min bror att komma in i vardagsrummet och att hon måste berätta något. Jag förstod så fort hon stannade i köket och stirrade att något var fel och kan inte ens beskriva känlsan när hon berättade att pappa somnat in. Den känslan ska ingen behöva gå igenom, inga ska behöva fälla så många tårar och man ska definitivt inte känna skuld!
 
Nu vet jag faktiskt inte ens vad jag mer ska skriva, tog andan ur mig själv tror jag. Någon dag kanske jag fortsätter att berätta men för nu tror jag nog att det här räcker. 
 
Nattkramar/ Johanna

RSS 2.0